fbpx
Сьогодні
13:09 30 Жов 2020

Голова КСУ: Моя зустріч із президентом поки що не відбулася, а говорити є про що

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявив, що його зустріч з Президентом Володимиром Зеленським з приводу тиску на суддів КС не відбулась, хоча була запланована.

Про це він сказав на брифінгу 30 жовтня, повідомляє Укрінформ.

«Коли НКРЕ ми розглядали, там особливо шуму щодо повноважень… я не відчув. А коли перейшли до системи антикорупційних органів, тут почалось.. Почалось, бо у руках цих органів надзвичайно велика сила. Тому був і існує великий тиск», – сказав він.

За словами Тупицького, у зв'язку з цим було звернення суддів КС до Президента про забезпечення нормальної діяльності КС.

«Мені було доручено від імені суддів зустрітись офіційно з Президентом і донести вичерпну інформацію. Я знаю, що ця зустріч планувалась, але чогось не відбулась. А говорити є про що», – додав він.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: