fbpx
Сьогодні
14:41 30 Жов 2020

Глава КСУ Тупицький не збирається йти у відставку: "Якщо буде такий ультиматум, ми обговоримо"

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький давав присягу, а тому без об'єктивних причин на не збирається йти у відставку на вимоги тієї чи іншої людини.

Про це він заявив на брифінгу.

«Я дав присягу народу України, тому питання таке. Йдеться ж про інше, йдеться про скасування усього складу Конституційного суду. Таке питання поки не виникало. Якщо буде такий ультиматум, я вас запрошу, і ми обговоримо. Судді КС сядуть тут поруч, і ми обговоримо питання, що я не так роблю, чи порушую я присягу, а на вимогу тієї чи іншої особи, давши присягу народу України, я не збираюся цього робити», – сказав Тупицький.

Він зазначив, що особисто не чув вимоги щодо відставки голови КС, а якщо така вимога є, то вона має бути мотивована. І лише тоді в КС збере спеціальне засідання, на якому вирішуватиметься, чи дійсно проблема є саме у голові КСУ.

Тупицький також заявив, що обурений, що президент Володимир Зеленський не зустрівся з ним на його прохання у четвер і не запросив на позачергове засідання РНБО.

"Учора було засідання РНБО. Нікого не дивує, що там був присутній голова НАЗК, хоча він не входить до складу РНБО. Чому тоді не запросили голову конституційного суду?",- сказав Тупицький.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: