fbpx
Сьогодні
22:17 30 Жов 2020

Дуда після масових протестів пропонує послабити заборону абортів в Польщі

Фото: Reuters

Після кількох днів масових протестів президент Польщі Анджей Дуда заявив, що внесе у Сейм проєкт поправок до закону про планування сім'ї, захисту людського плоду і умови допустимості абортів

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті польського президента у п'ятницю.

Проєкт передбачатиме, що аборти будуть дозволені в разі так званих летальних дефектів, але не у випадку діагностики синдрому Дауна.

"Цей проєкт передбачає введення нової передумови, яка відновлює можливість переривання вагітності відповідно до принципів польської Конституції тільки в разі так званого летального дефекту, коли пренатальні тести або інші медичні показання вказують на високу ймовірність того, що дитина народиться нерухомою або обтяженою невиліковною хворобою чи дефектами, які неминуче і безпосередньо приведуть до смерті дитини, незалежно від використовуваних терапевтичних заходів", – пояснюється у заяві на сайті польського президента.

Проєкт повинен бути поданий до Сейму протягом декількох днів.

У заяві сказано, що президент розуміє занепокоєння жінок, що виникло в зв'язку з недавньою постановою Конституційного трибуналу про аборти. Як зазначив Анджей Дуда, у останні дні він розмовляв на цю тему з багатьма жінками, а також з численними експертами, лікарями та юристами, і ухвалив рішення запропонувати поправки.

У п'ятницю у Варшаві запланована велика демонстрація проти майже повної заборони абортів, в якій візьмуть участь протестувальники зі всієї Польщі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: