fbpx
Сьогодні
19:54 29 Жов 2020

"Ставить під сумнів міжнародні зобов'язання України": у ЄС прокоментували скандальне рішення КСУ

Рішення Конституційного суду щодо антикорупційного законодавства ставить під сумнів міжнародні зобов'язання України, зокрема перед Євросоюзом. А допомога, що надається Україні, пов'язана з незалежною та ефективною роботою антикорупційних структур.

Про це в коментарі РБК-Україна заявили в Представництві ЄС в Україні.

"Ми з великим занепокоєнням відзначаємо вплив останнього рішення КСУ на елементи антикорупційного законодавства, що має далекосяжні наслідки для всієї антикорупційної інфраструктури в Україні. Рішення ставить під сумнів ряд міжнародних зобов'язань, які Україна взяла на себе щодо своїх міжнародних партнерів, включаючи ЄС", – заявили в представництві.

Також у представництві додали, що з антикорупційною архітектурою пов'язана фінансова допомога Україні.

"Велика і безпрецедентна допомогу Європейського союзу, у тому числі фінансова, пов'язана з антикорупційної архітектурою, яка працює незалежно, ефективно і без політичного або іншого тиску", – наголосили у представництві.

У представництві також закликали українську владу якомога швидше відновити умови для нормального функціонування антикорупційних структур і готові надати допомогу в цьому.

27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: