fbpx
Сьогодні
16:36 29 Жов 2020

Шмигаль обговорив спільні проекти з Головою представництва ЄІБ в Україні

Фото: КМУ

Україна зацікавлена в розширенні подальшої співпраці з Європейським інвестиційним банком, зокрема у сфері фінансування транспорту, енергетичного сектору та міської інфраструктури.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначив 29 жовтня під час зустрічі з Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Еріком де Загоном.

За словами Прем'єр-міністра, між Урядом України та ЄІБ склалися продуктивні робочі стосунки. Інвестиційні ресурси Банку є одним із пріоритетних джерел фінансування проектів розвитку в Україні.

Денис Шмигаль зауважив, що на початку грудня Урядова делегація планує відвідати Брюссель та Люксембург для проведення засідання Ради асоціації між Україною та ЄС. Під час візиту плануються також зустрічі з високопосадовцями Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

«Розраховую, що ми можемо напрацювати пакет інвестиційних пропозицій, які могли б підписати в грудні під час офіційного візиту», — зазначив Глава Уряду.

Шмигаль Жан-Ерік де Загон

Фото: КМУ

Прем'єр-міністр також висловив сподівання, що проекти, передбачені спільними угодами, які були укладені під час 22-го Саміту Україна-ЄС 6 жовтня 2020 року, вдасться реалізувати якнайшвидше.

Під час зустрічі Денис Шмигаль та Жан-Ерік де Загон обговорили приєднання України до ініціативи Європейського Союзу Green Deal та реформу діджиталізації.

«Ініціатива Green Deal — це важливий пріоритет Уряду, який ми обговорювали з віце-президентами Єврокомісії. Над реалізацією відповідних проектів ми працюємо щодня. Це частина наших євроінтеграційних домовленостей», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також наголосив, що Міністерство цифрової трансформації швидко рухається в напрямку діджиталізації в Україні.

«Все, що стосується цифровізації, зокрема проектів у сфері транспорту та інфраструктури, для нас дуже важливе. І ми будемо реалізовувати ці проекти, коли будуть з'являтися відповідні пропозиції», — підкреслив очільник Уряду.

Шмигаль Жан-Ерік де Загон

Фото: КМУ

Денис Шмигаль також підтримав пропозицію Голови представництва Європейського інвестиційного банку в Україні створити так звані дашборди, на яких відображатиметься прогрес в реалізації проектів та дав відповідні доручення.

Прем'єр-міністр подякував Європейському інвестиційному банку за послідовну фінансову підтримку України та сприяння в реалізації розвиткових проектів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: