fbpx
Сьогодні
16:31 29 Жов 2020

"Голос" виступає за відставку суддів КС і вимагає повернути НАЗК повноваження перевіряти декларації чиновників

Партія "Голос" ініціює розслідування щодо рішення Конституційного Суду України про скасування е-декларацій і вимагає повернути НАЗК повноваження перевіряти декларації чиновників.

"Рішення суддів Конституційного Суду щодо скасування е-декларування чиновниками містить ознаки злочину, оскільки судді трактували не лише ті статті законодавства, щодо яких було депутатське подання, та взяли на себе повноваження уряду і парламенту", – йдеться в заяві, розміщеній на сайті партії і яку нардепи з фракції "Голос" у четвер передали в Офіс генпрокурора.

У заяві наголошується, що судді Конституційного Суду вкотре показали, що підтримують корупційний реванш, який ставить під сумнів європейський вибір України.

У "Голосі" вважають, що Конституційний Суд знищує боротьбу з корупцією в Україні, тому його судді мають піти у відставку.

"Для всієї України очевидно, що рішення на користь корупціонерів ухвалено свідомо, аби приховати тіньові статки як колишньої, так і нинішньої влади. Відтак, жодного компромісу тут не може бути", – йдеться в заяві.

❗️ Конституційний суд знищує боротьбу з корупцією в Україні, тому його судді мають піти у відставку.Партія «Голос»…

Posted by Голос on Thursday, October 29, 2020

Раніше ЗМІ повідомили з посиланням на текст листа посла України при ЄС Миколи Точицького на адресу Стефанішиної, що в Європейському Союзі стурбовані останніми рішеннями Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів, що може стати підставою для тимчасового призупинення безвізового режиму.

Нагадаємо, шо Конституційний суд у своєму рішенні від 27 жовтня вказав, що кримінальна відповідальність за недостовірне декларування — "надмірне покарання".

27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: