fbpx
Сьогодні
23:32 28 Жов 2020

Впровадження нових технологій підвищує продуктивність і залученість співробітників, - дослідження

Компанія Lenovo спільно з Intel провела дослідження1 "Забезпечте співробітників правильними технологіями" ("Empower Your Employees with the Right Technology") про вплив технологій на продуктивність і залученість співробітників. Дослідження показало, що вплив технологій на поліпшення досвіду співробітників (Employee Experience, EX), їхнього повного шляху в організації, значно більший, ніж очікувалося. Такі результати створюють нові можливості для керівників IT-відділів (IT Decision Makers, ITDM) у сьогоднішньому гібридному робочому середовищі.

У середньому інвестиції компаній у EX окупаються в п'ятикратному розмірі завдяки підвищенню продуктивності, гнучкості організації та задоволеності клієнтів. Але керівники та співробітники найчастіше дотримуються різних думок щодо технічних пріоритетів. Якщо керівники IТ-відділів приділяють більше уваги стратегічній інтеграції ІТ-технологій, програмного забезпечення і потребам у технічному обслуговуванні, то співробітники більше зосереджені на повсякденному досвіді роботи з технологіями. Це говорить про те, що керівникам потрібно тісніше взаємодіяти зі співробітниками для прийняття рішень про впровадження ІТ-технологій, щоб поліпшити залученість команди, задоволеність клієнтів і збільшити чистий прибуток.

продуктивність онлайн команди

Взаємодія співробітників і керівництва

Зараз, при переході на гібридний формат роботи, керівники ІТ-відділів приділяють значну увагу оновленню пристроїв, програмного забезпечення та технічній підтримці. Це допомагає налагодити взаємодію та задоволеність співробітників, хоч і призводить до збільшення витрат на технології. Керівники ІТ-відділів повідомляють про збільшення прибутку в п'ять разів 1 долар, витрачений на оновлення технологій, приносить 5 доларів у вигляді підвищення продуктивності праці, гнучкості організації та задоволеності клієнтів. За таких умов багато хто чекає збільшення інвестицій майже на 25% за два роки.

Незважаючи на це, співробітники як і раніше розчаровані апаратним і програмним забезпеченням:

  • 50% респондентів заявили, що їхні пристрої застаріли, недостатньо швидкі, надійні або потужні.
  • 46% відзначають, що їхнє програмне забезпечення часто дає збій і заважає повсякденній роботі.
  • Лише 33% задоволені поточними робочими пристроями, наданими компанією.
  • Лише 30% відзначають, що їхні ноутбуки або настільні комп'ютери добре підходять для взаємодії з іншими членами команди.

Задоволеність працівників технологіями залишається найважливішим пріоритетом як для керівників, так і для співробітників. Майже 60% опитаних керівників ІТ-відділів відзначили поліпшення досвіду співробітників на більш ніж 10% за рахунок підвищення задоволеності технологіями. Тому, ІТ-відділи і пропоновані ними технології відіграють важливу роль у поліпшенні ЕХ, крім традиційних факторів, таких як людські ресурси, пільги та інші. Але згідно з дослідженням, керівники ІТ-відділів у першу чергу стурбовані довговічністю інвестицій у технології, а не їхнім впливом на взаємодію в команді. У той час як 84% ITDM вважають, що співробітники можуть легко переключитися на інший пристрій, якщо їхній нинішній ПК потребує заміни, лише половина працівників згодні цим.

Згідно з дослідженням, керівники ІТ-відділів вважають, що інтеграція обладнання та програмного забезпечення найбільше вплине на поліпшення ЕХ, хоча співробітникам просто потрібні пристрої, які працюють стабільно. Але обидві групи зійшлися на думці, що необхідно налагодити процес оновлення персональних пристроїв.

продуктивність онлайн команди

Рекомендації для бізнесу

Поліпшити залученість співробітників і результати бізнесу за рахунок інвестицій у технології можна завдяки декільком крокам:

  • Переорієнтувати інвестиції. Бізнес інвестує ресурси у вивчення нових технологій: 5G, доповнена і віртуальна реальність (AR/VR), штучний інтелект (AI) або технології машинного навчання. Але дослідження показало, що, паралельно з дослідженням сучасних технологій, компаніям у першу чергу варто зосередитися на безпосередніх пріоритетах співробітників наданні надійних пристроїв і інструментів для ефективної роботи.
  • Реорганізувати пріоритети. Компанії також повинні зосередитися на поліпшенні досвіду співробітників, а не лише на окремих показниках продуктивності. Згідно з дослідженням, майже 80% керівників ІТ-відділів планують зосередитися на підвищенні залученості співробітників найближчим часом.
  • Зосередитися на робочих пристроях. 77% співробітників, що працюють повний день, вважають, що комп'ютерна техніка це критично важливий фактор у їхніх повсякденній роботі та взаємодії один із одним. Новий підхід до вибору ПК може найбільше вплинули на чистий прибуток і задоволеність клієнтів. Водночас більшість респондентів згодні, що персональні пристрої мають вирішальний вплив на підвищення задоволеності клієнтів (69%), зростання доходів (62%) і утримання співробітників (55%).
  • Залучати співробітників до ухвалення рішень щодо інвестицій в ПК. Прислухаючись до відгуків співробітників, компанії можуть впроваджувати технології більш ефективно. 72% працівників вважають, що компанії повинні прислухатися до їхньої думки, щоб чітко розуміти, що їм потрібно для роботи. Аналізувати зворотний зв'язок важливо, оскільки співробітники краще знають, як робочі пристрої впливають на досягнення бізнес-результатів завдяки таким технологічним факторам, як продуктивність, можливості підключення, надійність, портативність, габарити, час автономної роботи та багато інших.

«Результати дослідження ще раз підтверджують нашу віру у стратегічну важливість технологій як ключових бізнес-інвестицій, а не звичайних операційних витрат. Прибуток від правильного застосування технологій може значно перевищити витрати на створення нових бізнес-моделей і можливостей. З огляду на те, що співробітники це найважливіший актив компанії, у дослідженні додатково відзначаються можливості підвищення окупності інвестицій у технології. Цього можна досягти, якщо надавати співробітникам пристрої та інструменти для ефективної роботи, а також залучати їх до прийняття рішень щодо впровадження нових технологій. В умовах гібридного формату роботи ці кроки мають вирішальне значення для компаній, відкриваючи нові можливості», коментує Крістіан Тейсманн (Christian Teisman), президент підрозділу комерційних ПК та інтелектуальних пристроїв Lenovo.

У період із липня по вересень 2020 року компанія Forrester Consulting на замовлення Lenovo та Intel провела опитування 1014 керівників ІТ-служб великих компаній, відповідальних за прийняття рішень щодо закупівлі ІТ-технологій і стратегію використання ПК співробітниками; 1845 штатних співробітників у всьому світі, які переважно працюють за ноутбуками; і докладні інтерв'ю з дев'ятьма ключовими особами, які приймають рішення. Опитування проводили серед респондентів із Китаю, Франції, Німеччини, Індії, Італії, Японії, Мексики, Великобританії і США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: