fbpx
Сьогодні
15:17 28 Жов 2020

Віцепрем'єр Уруський назвав причини авіакатастрофи на Харківщині

фото: Укрінформ

Урядова комісія з розслідування катастрофи літака Ан-26Ш у Чугуєві завершила свою роботу і встановила причини трагедії – катастрофа сталась внаслідок збігу небезпечних факторів.

Про це 28 жовтня під час засідання уряду повідомив голова Урядової комісії з розслідування причин катастрофи віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

За його словами, катастрофа літака сталась внаслідок дії групи небезпечних факторів. Зокрема, це відмова лівого двигуна літака, що спричинила виникнення особливої ситуації, несвоєчасне переведення літака на зниження тощо.

Крім того була недостатньою підготовка екіпажу на випадок відмови техніки.

Уруський зауважив, що підготовлено низку пропозицій з метою недопущення подібних катастроф. Він додав, що справа буде передана до суду з метою визначення винних.

«Комісія встановила причини: на технічні неполадки, які мали місце в даному випадку, наклався людський фактор. Плюс системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки», – сказав він.

Уруський повідомив також, що рішення щодо компенсаційних витрат родинам членів екіпажу буде прийнято після встановлення всіх факторів Міністерством оборони.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебував на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання з Віталієм Вільховим. 30 вересня його поховали на Львівщині.

Для ідентифікації решти загиблих була призначена ДНК-експертиза.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: