fbpx
Сьогодні
21:04 28 Жов 2020

Viber запускає функцію проведення онлайн платежів у чат-ботах

Viber, провідна платформа для обміну повідомленнями, оголошує про розробку нової концепції додатку та запуск функції Chatbot Payments, яка спочатку буде доступною тільки в Україні.

Rakuten Viber, власник одного із провідних світових додатків для легкого та безпечного спілкування в інтернеті, відзначає 10 років своєї роботи над створенням передових рішень та оголошує про вихід на ринок фінансових послуг, який почнеться з запуску нової функції Chatbot Payments. Тепер користувачі Viber зможуть використовувати платформу для купівлі товарів та послуг та їх оплати за допомогою сервісу Google Pay або іншого мобільного гаманця.

Запуск нового сервісу свідчить про розширення функціоналу додатку за рамки просто месенджера. Компанія продовжує працювати над розробкою можливостей платформи для реалізації усіх потреб користувачів, зберігаючи захист та конфіденційність даних. Спочатку сервіс буде доступний тільки в Україні. У 2021 році Viber планує поступово запускати його і в інших країнах.

Оскільки соціальні мережі та додатки для обміну повідомленнями продовжують рости та розвиватись, користувачі почали відчувати необхідність у додаткових функціях, а не лише у відеодзвінках, створенні GIF-файлів та емодзі. Навіщо використовувати 20 різних додатків для листування, онлайн-банкінгу та замовлення їжі та ще п'ять додатків для обміну повідомленнями? Ще у 2017 році 64% міленіалів позитивно ставились до впровадження P2P рішень у месенджерах. З того часу кількість позитивно налаштованих користувачів тільки зросла, оскільки через пандемію ми почали гостро відчувати необхідність у онлайн-сервісах. Тому Viber оголошує про розширення власного функціонала та про початок роботи у напрямку фінансових технологій з запуску цифрових платежів, які є цілком безпечними та конфіденційними для користувачів.

Viber запускає функцію проведення онлайн платежів у чат-ботах

За допомогою функції Viber Chatbot Payments користувачі зможуть безпечно купувати товари та послуги через авторизовані чат-боти компаній. Якщо банк користувача підтримує дану функцію, то все що необхідно зробити — прив'язати кредитну або дебетову карту до електронного гаманця мобільного телефона. Одразу після цього функція оплати стане доступною у всіх ботах, які виготовлені на базі платформи для розробки чат-ботів Viber (API). Компанії можуть розпочати продавати власні товари та послуги та обробляти вхідні платежі, підключившись до постачальника платіжних послуг, який підтримує дану опцію, створити власний чат-бот у Viber і дозволити проводити з його допомогою оплату. Сервіс Chatbot Payments є:

  • Швидким: функція дозволяє оформлювати покупки всього в кілька кліків безпосередньо у Viber.
  • Багатофункціональним: тепер користувачі зможуть сплачувати вартість за товари та послуги за допомогою чат-ботів, якими вони вже користуються (для оплати комунальних послуг, замовлення доставлення, транспортних послуг і т.д.)
  • Безпечним: вся конфіденційна інформація, пов'язана з платежами, зашифрована і недоступна іншим чат-ботам, Viber або третім особам.
  • Вигідним для бізнесу: сервіс Chatbot Playments — простий та безпечний канал для спілкування з клієнтами та обробки платежів, який підходить як малому та середньому, так і великому бізнесу.
  • Універсальним: функція працює на будь-яких девайсах, де мобільні гаманці доступні.

Протягом наступного місяця Viber почне співпрацювати з найкращими розробниками ботів та постачальниками платіжних послуг, щоб нова функція стала доступною якомога швидше. На початку наступного року функція Chatbot Payments буде доступною не лише в Україні, але і на інших ринках.

Viber запускає функцію проведення онлайн платежів у чат-ботах

«Ми дуже пишаємося тим, що Viber виходить за рамки додатку для обміну повідомленнями та є платформою, для якої користувачі є найвищою цінністю, а не просто рекламною аудиторією. Для нас забезпечення безпеки та конфіденційності має першочергове значення не лише протягом процесу обміну повідомленнями, але й під час проведення онлайн-платежів та інших можливостей цифрового зв'язку. Наша місія — надати клієнтам доступ до безпечної альтернативи проведення платежів», — стверджує Джамел Агауа, генеральний директор Rakuten Viber.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: