fbpx
Сьогодні
11:49 28 Жов 2020

У "СН" розповіли, що комітет Ради розглядає три варіанти законопроєкту про медичний канабіс

English version here

Фото: Reuters

На ознайомленні у Комітеті Верховної Ради з питань здоров'я нації та медичної допомоги перебуває три законопроєкти про легалізацію канабісу в медичних цілях, єдиний текст документу парламентарі ще не напрацювали.

Про це повідомила член комітету Лада Булах (фракція «Слуга народу») в ефірі «Україна 24».

«У нашому комітеті на сьогодні немає єдиного проєкту закону про медичний канабіс. Як мінімум, особисто я бачила три варіанти. Над яким саме ми будемо працювати, поки не можу відповісти. Але особисто мені імпонує законопроєкт, який не тільки вносить зміни в постанову Міністерства охорони здоров'я про дозвіл використання ліків з медичного канабісу, а (передбачає – ред.) більш широке врегулювання цього питання: це внесення змін до п'яти існуючих законів і двох кодексів – Кримінального і Адміністративного – для того, щоб Україна отримала можливість для самостійного виробництва цих ліків і використання для українських громадян і навіть для експорту», – зазначила Булах.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський 13 жовтня опублікував відеозвернення, у якому закликав українців прийти на виборчі дільниці 25 жовтня та відповісти на п'ять важливих для кожного питань. Одне з них стосувалося легалізації медичного канабісу. За попередніми даними, схвально відповіли на це питання близько 65% респондентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: