fbpx
Сьогодні
21:30 28 Жов 2020

Сім'ям добровольців, які загинули в Донбасі, виплачуватимуть адресну допомогу

Кабмін прийняв рішення про виплату адресної допомоги до соціальних виплат (пенсії або допомоги) членам сімей загиблих на Сході України учасників добровольчих формувань

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Сьогодні, 28 жовтня 2020 року, прийнято рішення Уряду про надання членам сімей загиблих на Сході України учасників добровольчих формувань адресної допомоги до соціальних виплат (пенсії або допомоги) з розрахунку, що розмір виплат одному члену сім'ї повинен становити не менше 7800 грн, на двох і більше членів сім'ї – не менше 6100 гривень кожному", – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що адресна допомога буде виплачуватися в межах максимального розміру пенсії, встановленого законом (17120 грн до 01.12.2020, а з 01.12.2020 – 17 690 грн).

Повідомляється, що адресну допомогу члени сімей одержать в листопаді з доплатою з серпня 2020 р., як було передбачено постановою Кабінету Міністрів від 03.08.2020 № 674 "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб".

Нагадаємо, що при міністерстві у справах ветеранів створено Раду сімей загиблих, яка буде діяти за таким же принципом, як працює Рада ветеранів – комунікувати з міністерством, звертати увагу на проблеми, проводити консультації. Найбільше сім'ї загиблих воїнів потребують консультаційної юридичної підтримки – багатьом в силу віку, здоров'я, сімейні обставини та відсутність досвіду буває непросто розібратися з документами для отримання виплат, житла, землі, пільг на оплату комунальних і т.д. Багато з них не вміють скористатися тим, що належить їм за законом, як найближчим родичам загиблих учасників бойових дій. Багато беззахисні перед місцевою владою та представниками в захисті своїх прав. Але турбота про сім'ї не завжди лежить в матеріальній площині. Вона – в площині пам'яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: