fbpx
Сьогодні
14:04 28 Жов 2020

Рада може повернутися до роботи 3 листопада

Епідеміологічна ситуація дає можливість Верховній Раді поновити роботу в пленарному режимі з 3 листопада.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації та медичної допомоги Михайло Радуцький в ефірі  «Україна 24».

«Порядок денний на наступний тиждень вже є. Сесійний (пленарний – ред.) тиждень заплановано з 3 листопада. І якщо кількість захворілих депутатів дозволить розраховувати на кворум, то (засідання відбудуться, – ред.). Поки кількість захворілих депутатів і тих, хто перебуває на самоізоляції, говорить про те, що Рада має відбутися…

Найголовніше питання на цьому засіданні – це розгляд Державного бюджету України на 2021 рік", – зазначив політик.

Водночас Радуцький уточнив, що тиждень тому в парламенті виявили COVID-19 у 90 працівників апарату ВР і народних депутатів.

Верховна Рада планувала під час пленарного засідання 20 жовтня розглянути питання про ухвалення в першому читанні законопроєкту №4000 «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Однак його розгляд не відбувся у зв'язку з тим, що Комітет ВР з питань бюджету не фіналізував подані депутатами поправки, на основі яких сформовано таблицю з 2,5 тисяч правок.

Голова бюджетного комітету Юрій Арістов пояснив, що 16 жовтня засідання комітету, де мали бути затверджені висновки для розгляду законопроєкту у першому читанні, не відбулося через відсутність кворуму, спричинену захворюванням депутатів на COVID-19. Водночас він уточнив, що комітет планує провести відповідне засідання упродовж 19-23 жовтня. Проте у визначений період комітет також не провів засідання.

Раніше, 30 вересня, Рада ухвалила рішення скасувати пленарні засідання 1 та 2 жовтня, а також 6-9 жовтня і передбачити на цей період роботу народних депутатів у комітетах через спалах захворюваності парламентаріїв і працівників Апарату ВР на коронавірус.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: