fbpx
Сьогодні
23:40 28 Жов 2020

Повітря у Києві та передмісті стало "нездоровим"

За даними системи моніторингу якості повітря ЛУН Місто Air, 28 жовтня ввечері повітря у Києві та передмісті погіршилося до рівня «нездорове», понад 150 за індексом якості повітря. Причиною може бути спалювання листя та стерні — кияни скаржаться на неприємний запах у різних районах міста. 

За інформацією МОЗ, дим у повітрі може викликати головний біль, кашель, труднощі з диханням, подразнення очей, запалення слизової оболонку носа, гортані.

Щоб захиститися від смогу радять утриматись від фізичного навантаження на вулиці, щільно зачиняти вікна та двері, проводити вологе прибирання, використовувати зволожувачі та очищувачі повітря.

Система моніторингу ЛУН Місто Air відслідковує якість повітря у режимі реального часу. Для цього у різних мікрорайонах столиці та у передмісті працюють понад 50 станцій. Дані зі станцій передаються на онлайн-карту: https://misto.lun.ua/air. Слідкувати за якістю повітря на карті можуть всі охочі.

Зелені позначки на карті — повітря чисте. Жовті, помаранчеві — більш-менш. Червоні, фіолетові чи бордові — повітря шкодить здоров'ю. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: