fbpx
Сьогодні
12:45 28 Жов 2020

"Нам вдалося налагодити системну роботу", - Венедіктова провела нараду з Аваковим і головою Нацполіції

Національна поліція в співпраці з органами прокуратури успішно налагодила системну роботу у сфері боротьби з корупцією.

Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на нараді з керівництвом МВС та Нацполіції.

Генпрокурор заслухала звіт щодо розслідування корупційних правопорушень та обговорила  актуальні питання у резонансних кримінальних провадженнях.

"Понад 80% кримінальних проваджень щодо корупційних правопорушень розслідує Національна поліція України в тісній співпраці з органами прокуратури. На третину цього року збільшилася кількість викритих таких злочинів, на 20% кількість засуджених осіб. Нам вдалося налагодити системну роботу, проте необхідно докласти спільних зусиль для підвищення ефективності розслідування, щоб винні в корупційних злочинах усіх рівнів були справедливо покарані", – наголосила Венедіктова, передає прес-служба Нацполіції.

Глава МВС Арсен Аваков погодився з генпрокурором і зазначив, що обсяг спільної роботи – колосальний. А органи внутрішніх справ працюють із прокуратурою для того, щоб знизити рівень корупції в Україні та показати суспільству результати роботи.

За категоріями правопорушень серед скерованих до суду кримінальних проваджень найбільше привласнень, розтрат майна або заволодінь ним шляхом зловживання службовим становищем – 1347, одержання неправомірної вигоди службовою особою – 136, зловживань владою або службовим становищем – 147 і зловживань впливом 43.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, цього року також було складено понад 10 тис. протоколів про корупцію, 70% з яких уже скеровано до суду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: