fbpx
Сьогодні
10:08 28 Жов 2020

Лукашенко прокоментував жорсткий розгін протестуючих у неділю: "Це був мій наказ"

фото: TUT BY

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав, що особисто віддав наказ про силовий розгін протестувальників на вулиці Орловська в Мінську в неділю, 25 жовтня.

У неділю на вулиці Мінська вийшли 200 тисяч осіб. На вулиці Орловська силовики застосували проти протестувальників світлошумові гранати і гумові кулі.

протести в білорусі

фото: TUT BY

Місцеві видання повідомляли, що силовики хапали людей у дворах і вдиралися до квартир, куди господарі пустили протестувальників, щоб сховати. Міліція звинуватила їх в нападі на РУВС Центрального району.

Лукашенко в сюжеті, показаному на держканалі Білорусь 1, стверджує, що учасники протесту самі спровокували силовиків, тому що їм «потрібна була картинка».

«Мета була захопити центр – не пустили. Сутінки. Пішли на відділи міліції, пішли, що найстрашніше, до спальних районів. Темно, люди перелякані. Хтось о сьомій годині вийшов з діточками на вулицю. Це що, нормально, коли натовп п'яний, збожеволий, проколотий наркотиками, прокурений і пропитий – сотні людей кинулися в ці райони. Що треба було робити міліції?

Це був мій наказ, щоб убезпечити людей. Почали розкривати квартири, кинулися туди, довелося з квартир витягати цих наркоманів…», – заявив Лукашенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: