fbpx
Сьогодні
22:50 28 Жов 2020

Франція і Німеччина вводять жорсткий карантин через стрімке поширення коронавірусу

Президент Франції Еммануель Макрон виступив 28 жовтня з екстреною заявою і оголосив "новий етап" у боротьбі з поширенням CОVID-19, який передбачає частковий локдаун з п'ятниці, 30 жовтня.

"Я вирішив, що треба з п'ятниці ввести ізоляцію, щоб зупинити поширення вірусу", – сказав Макрон в зверненні, яке транслювалося по національних ТВ-каналах після проведених засідань Ради оборони і уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Це правило буде поширюватися на континентальну частину Франції. Школи, дошкільні дитячі установи залишаться відкритими зі строгим дотриманням правил санітарної безпеки.

Нові обмежувальні заходи триватимуть, щонайменше, до 1 грудня.

"Оскільки ми вже пережили події весни, цей режим ізоляції буде адаптований за трьома основними позиціями: школи залишаться відкритими, робота зможе тривати, будинки для людей похилого віку та соціальні центри проживання можуть відвідувати", – пояснив Макрон.

Тепер виходити з дому можна буде тільки, щоб відправитися на роботу, до медичного закладу, допомогти близькій, зробити життєво необхідні покупки або прогулятися на повітрі біля свого будинку.

Як і навесні, приватні зібрання людей за межами суворо сімейного кола виключаються. Забороняються громадські збори. Не можна переміщатися з одного регіону країни в інший, крім випадків повернення з канікул з нагоди "Дня всіх святих". Так що найближчими вихідними дозволено повернення з місць проведення відпусток.

Магазини, які не є життєво необхідними, бари і ресторани будуть закриті. Держава надасть допомогу закритим через пандемію малим підприємствам і буде виплачувати допомогу працівникам по частковому безробіттю. Буде запущений спеціальний план для підтримки самозайнятих і малих і середніх підприємств.

Вищі навчальні заклади будуть продовжувати роботу онлайн. Скрізь, де можливо, буде застосовуватися дистанційна робота.

За останню добу у Франції зареєстровано 36437 нових випадків зараження COVID-19. З початку пандемії від коронавірусу померли 35785 осіб.

Також в середу канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками консультацій з керівниками федеральних земель ФРН заявила, що нові обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу вводяться в Німеччині з 2 листопада як мінімум до кінця місяця.

"Це має на меті повернутися в грудні до більш-менш нормального суспільного життя", – сказала Меркель.

За її словами, тепер перебувати в громадському просторі можна тільки поодинці або членам двох родин (двох домогосподарств), максимальне число людей при цьому не може перевищувати 10 осіб.

"Приватні свята в квартирах неприйнятні, і ми посилимо контроль за цим", – сказала канцлер.

Також Меркель закликала відмовитися від туристичних поїздок.

До кінця листопада через зростання числа хворих коронавірусів закривається ряд громадських закладів, серед них опери, концертні зали і музеї.

Як сказано в урядових документах, "під закриття" з 2 листопада підпадають також ярмарки, кінотеатри, парки розваг, ігрові зали, будинки розпусти, спортивні клуби, басейни і аквапарки.

"Гастрономічні підприємства, такі як бари, клуби, дискотеки, пивні та подібні заклади, будуть закриті. Виняток складе доставка і замовлення їжі" на винос ", а також робота їдалень", – йдеться в документах, які розповсюдила пресслужба уряду ФРН.

Також будуть закриті салони краси, масажу, студії косметології. Магазини продовжать роботу з урахуванням нових заходів безпеки – на одну людину має припадати не менше 10 кв. метрів площі.

Школи і дитячі сади продовжать роботу.

Нагадаємо, в деяких країнах Європи за останній тиждень сильно виріс щодобовий показник числа нових випадків зараження коронавірусів і летальних випадків серед інфікованих.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: