fbpx
Сьогодні
16:51 28 Жов 2020

Мій телефонний друг: у День бабусь і дідусів зателефонуйте та підтримайте тих, хто опинилися на самоті

28 жовтня весь світ святкує дуже теплу подію День бабусь і дідусів. Кожен пам'ятає з дитинства цікаві історії своїх бабусь та дідусів, їхні теплі посмішки та постійні тривоги, аби ми не змерзли, не були голодні чи засмучені. Проте долі багатьох бабусь чи дідусів склалися важко, припали на складні часи, а зараз велика частина пенсіонерів потребує постійної уваги, підтримки та допомоги. Саме тому в Україні активно діють благодійні фонди та волонтерські проєкти, спрямовані на підтримку людей старшого віку: на початку карантину БФ "Життєлюб" запустив проєкт "Продуктовий набір", а фонду "Старість на радість" заохочує волонтерів організовувати дозвілля для літніх людей та долучатись до акцій у пансіонатах для літніх людей.

Особливо важко дається людям самоізоляція та період пандемії: постійна тривога за власне здоров'я та своїх близьких, нестача продуктів та ліків, потреба в живому спілкуванні та підтримці. Саме тому Українська Волонтерська Служба у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку започаткували проєкт "Мій телефонний друг", метою якого є телефонна підтримка людей, які відчувають себе самотніми. Волонтери з усієї країни, яких вже понад 6000, готові приділяти свій час на телефонні розмови з бабусями та дідусями, ділитися з ними новинами та історіями.

Всесвітній день бабусь і дідусів

Щоб стати телефонним другом, реєструйтеся за лінком: https://befriend.volunteer.country/

Щоб стати підопічним проєкту та знайти нового друга, зберігаючи безпечну відстань, телефонуйте за номером безкоштовної гарячої лінії 0 800 202 147 (з 12 до 20 год у будні дні).
Насправді кожен день може бути днем бабусь та дідусів, а для того, щоб подарувати тепло та підтримку не варто чекати окремої нагоди 💛

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: