fbpx
Сьогодні
14:12 27 Жов 2020

Вся історія з "вагнерівцями" вигадана від початку до кінця, - Єрмак

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що вся історія з "вагнерівцями" -це добре спланована операція, спрямована проти нашої країни, а наради за його участі, яка нібито відтермінувала цю "спецоперацію" не було.

Про це очільник ОП розповів в інтерв'ю виданню "Бабель".

"Уже багато разів про це сказав: вся історія з «вагнерівцями» вигадана від початку до кінця. Наради, про яку написав [головний редактор сайту «Цензор» Юрій] Бутусов, ніколи не було. Моя версія — це добре спланована операція, спрямована проти нашої країни. Мені зрозуміло, чому цим займаються спецслужби інших країн, але чому свідомо чи мимоволі до цього були залучені українські журналісти і хтось з українських політиків — питання", – сказав Андрій Єрмак.

На запитання журналістки "якщо це спецоперація, то її спланували в Україні чи за кордоном?" Єрмак відповів:

"Вона точно зовнішня. Чи був хтось усередині, нехай покаже слідство. Справою займається ДБР, дочекаймося і отримаємо всі відповіді".

Раніше повідомлялося, 7 жовтня комітет Верховної Ради підтримав проєкт постанови №4105 щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування справи "вагнерівців".

Нагадаємо, що 7 вересня на сайті електронних петицій ВР було зареєстровано петицію з вимогою створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування можливої державної зради у справі "вагнерівців". Станом на 13 вересня вказана петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступав "категорично проти" створення будь-якої ТСК Верховної Ради, яка б стосувалася роботи спецслужб у справі операції щодо "вагнерівців".

4 вересня віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді у справі "вагнерівців" дасть змогу довести, що звинувачення на адресу вищих посадових осіб України у зриві спецоперації по затриманню бойовиків не знайшли свого підтвердження.

Нагадаємо, що 14 серпня стало відомо, що "вагнерівці" ​​повернулися до Росії. У РНБО це назвали "недружнім кроком стосовно України", що може негативно позначитися на відносинах двох держав.

Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак теж розцінив інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

Зеленський прокоментував нібито "зрив" вагнерівської операції спецслужб України: Це маячня.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: