fbpx
Сьогодні
18:16 27 Жов 2020

У Кабміні зробили роз'яснення щодо пенсії для мешканців ОРДЛО

Пенсіонери, які проживають на окупованих територіях Донбасу і не мають можливості перетнути КПВВ через карантин, будуть отримувати пенсії, навіть якщо їхні картки Ощадбанку вже прострочені.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Коментуючи проблему пенсій для жителів ОРДЛО, він заявив:

"На сьогодні рішенням уряду ми зняли обмеження про 60 днів до того, як не буде завершений повністю карантин. Мало того, ми чітко написали в постанові уряду, що після завершення карантину ще два місяці в спокійному режимі люди матимуть можливість провести верифікацію свого стану, що вони є пенсіонерами, підкреслюю, пенсіонерами, які є внутрішньо переміщеними особами. За рішеннями попередніх складів уряду, пенсію отримують внутрішньо переміщені особи, навіть якщо вони проживають тимчасово на тимчасово окупованих територіях".

За його словами, питання забезпечення пенсіями всіх, "хто свого часу дійсно чесно заробив цю пенсію, проживає на окупованих територіях і не з'явився в цей час" – це питання прийняття окремого рішення.

Як наголосив віцепрем'єр, його особиста позиція, "що всі люди, які заробили пенсію своїм трудом і відраховували пенсійні заощадження, де б вони не жили – повинні отримувати цю пенсію".

"Чому це не відбувається? Сьогодні дійсно є обмеження. Але ми працюємо з Ощадбанком. Сьогодні Ощадбанк зробив повідомлення, що всі картки Ощадбанку, на яких накопичення відбувається, термін їхньої дії, навіть якщо вони прострочені, продовжується до 2021 року. Тобто пенсіонери, які не мають можливості перетнути КПВВ через карантинні обмеження й не можуть отримати нову картку, можуть не переживати, всі їхні заощадження на тих карточках залишаються" – сказав Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: