fbpx
Сьогодні
20:11 27 Жов 2020

Саакашвілі розповів про розробку "Економічного паспорта українця"

Фото Reuters

Голова Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі розповів про розробку "Економічного паспорта українця".

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні провели одну з серії важливих зустрічей в рамках розробки концепції "Економічного паспорта українця".

"Економічний паспорт" – це особиста ініціатива Президента Зеленського, яку ми обговорювали на другому засіданні Нацради в Вінниці. Тоді, вислухавши наші пропозиції щодо реформи надрокористування, Президент Зеленський повністю підтримав реформу, але акцентував увагу засідання на тому, що природні багатства країни не повинні приносити прибуток тільки купці магнатів, а навпаки, мають належати всім громадянам!

Фактично Президент запропонував реалізувати закріплене в Конституції право українців на володіння ресурсами своєї країни, і я його повністю в цьому підтримую!", – пише Саакашвілі.

На практиці це означає, що населення може і повинно отримувати дивіденди від користування природними багатствами держави: корисних копалин, лісів, річок, земель і так далі.

"Відразу хочу заспокоїти любителів називати все навколо популізмом. Офіс вже провів необхідні підрахунки і детально вивчив світову практику цього питання. Багато держав давно практикують схожі програми. Десь це соціальні виплати всьому населенню (наприклад, Аляска), десь виплати пенсіонерам і держслужбовцям (Саудівська Аравія), десь – допомога по безробіттю або поповнення рахунку новонароджених. Кожна країна сама вирішує, як розподіляти кошти, але така практика у світі є, і вона вже давно працює!

Ми ще обговорюємо можливі способи розподілу коштів та порядок їх адміністрування, але мені здається, що це чудова ініціатива і вона неодмінно повинна бути реалізована в найкоротші терміни!", – обіцяє Саакашвілі.

Сегодня провели одну из серии важных встреч в рамках разработки концепции «Экономического паспорта украинца»….

Опубліковано Mikheil Saakashvili Вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: