fbpx
Сьогодні
17:27 27 Жов 2020

Рада може розглянути два питання Зеленського

Фото: golos.com.ua

Верховна Рада може розглянути два законопроєкти, які стосуються питань всеукраїнського опитування з ініціативи президента Володимира Зеленського – щодо скорочення складу Верховної Ради до 300 депутатів і щодо легалізації медичного канабісу.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів народний депутат від фракції "Слуга народу" Василь Мокан, коментуючи результати опитування виборців.

На запитання, чи можуть вже на цій сесії розглянути скорочення нардепів, Мокан відповів:

"Я хочу нагадати, що ця ініціатива як законодавча вже була оформлена і навіть проголосована за основу. Є висновок Конституційного суду, оскільки це зміни до Конституції, вони вимагають голосування на двох сесіях. Теоретично це можливо. Коли це станеться, в якій формі, сказати зараз не можу".

За словами "слуги народу", українці в більшості своїй підтримують таку ідею, хоча опитування не мали репрезентативного характеру.

"Як додатковий аргумент для розгляду в сесійні залі, що в таких опитуваннях українці за таку ідею – це звичайно може впливати на позицію народних депутатів. Скажу, що питання кількості народних депутатів роками у парламенті обговорюється, але ніколи не доходило до того, щоб за це рішення, за зміни до Конституції було 300 голосів – конституційна більшість", – зауважив він.

Депутат нагадав, що стосовно питання легалізації канабісу в медичних цілях також вже зареєстрований законопроєкт.

"По частині ще тільки можуть бути внесені відповідні законодавчі ініціативи чи збоку президента, чи інших суб'єктів законодавчої ініціативи. В будь-якому випадку, з усіх цих питань остаточне рішення прийматимуть народні депутати під час розгляду згідно з регламентом у комітетах і в сесійній залі", – додав Мокан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: