fbpx
Сьогодні
09:31 27 Жов 2020

Неля Штепа не пройшла у другий тур на виборах мера у Слов'янську, але пройшла до міськради

Підозрювана в сепаратизмі колишня мер Слов'янська Неля Штепа не пройшла до другого туру виборів міського голови, але пройшла до міськради.

Про це повідомляє місцеве видання Карачун.

Видання з посиланням на результати паралельного підрахунку повідомляє, що Неля Штепа балотувалася і в мери, і в депутати Слов'янської ОТГ від Партії миру та розвитку, яку підтримали 11,83% виборців. Це четвертий результат, а оскільки Штепа йде першим номером в списку партії, вона «гарантовано стає депутатом міської ради».

Раніше аналітичне бюро Система публікувало дані екзит-полу, згідно з якими до міськради проходить шість партій, а Партія миру і розвитку перебуває на другому місці з 22,7% голосів виборців. За даними того ж бюро, Штепа проходила до другого туру на виборах мера, але ця інформація не підтвердилася.

Нагадаємо, глава Слов'янської ТВК Надія Петрова заявила, що за результатами обробки 98% голосів на виборах мера перемагає Павло Придворов від ОПЗЖ (32%), чинний мер Вадим Лях від Опозиційного блоку набрав 30,78%.

Неля Штепа очолювала міськраду Слов'янська Донецької області в 2010-2014 роках. Після вторгнення російських військ на Донбас вона закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Слов'янськ. Після звільнення міста проти неї відкрили кримінальну справу про сепаратизм. Штепу звинуватили в низці тяжких злочинів, зокрема посяганні на територіальну цілісність України, що спричинило загибель людей, і створення терористичної організації.

Ексмер Слов'янська пізніше стверджувала, що гучні заяви під час окупації міста були зроблені під дулом автомата. Справа Штепи досі перебуває в суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: