fbpx
Сьогодні
15:37 27 Жов 2020

Голова Окружного суду наполягає, що ухвала щодо директора НАБУ Ситника - законна

Очільник Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк наполягає на законності ухвали, якою суд постановив вилучити Артема Ситника з Єдиного реєстру інформації як директора НАБУ.

Про це Вовк написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Трохи дров у вогонь з приводу вчорашнього рішення ОАСК у вигляді окремої ухвали стосовно невиконання рішення КСУ по Ситнику. ОАСК приймає рішення згідно із законом. Опоненти держави Україна завжди підміняють закон політичною доцільністю. Саме з цієї причини вони завжди програють і будуть програвати", – написав він.

Нагадаємо, що ОАСК у процесі розгляду позову звільненого працівника НАБУ – керівника Другого підрозділу детективів бюро Олександра Карєєва – прийняв окрему ухвалу, якою постановив вилучити Ситника з Єдиного реєстру інформації як директора НАБУ.

Також суд постановив, що Ситник має передати свої повноваження одному зі своїх заступників для виконання рішення КС. Суд встановив місячний термін для виконання цього рішення.

Зокрема, суд пояснив дане рішення тим, що у процесі розгляду позову виявив невиконання рішення Конституційного суду про визнання неконституційним Указу президента про призначення Ситника директором НАБУ.

В свою чергу, міністр юстиції Денис Малюська пояснив, що Мінюст не буде виконувати рішення Окружного адмінсуду: "Мін'юст не може вносити зміни до Єдиного державного реєстру, щоб виконати будь-яке рішення Конституційного Суду України або ж окремої ухвали".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: