fbpx
Сьогодні
20:07 26 Жов 2020

З 2015 року українці інвестували в сонячні панелі близько 19 млрд

Фото: naftogaz.com

Число українських сімей, які перейшли на сонячну електроенергію, в III кварталі цього року збільшилося майже на 2 тисячі.

Таким чином, стати незалежними та енергозберігаючими вирішили вже понад 27,62 тис. домогосподарств, повідомила пресслужба Держенергоефективності.

Загальна ж потужність сонячних електростанцій (СЕС) приватних домогосподарств склала 712 МВт, з яких в III кварталі 2020 го було введено 53 МВт (+ 8%).

З 2015 року українці інвестували в сонячні панелі близько 19 млрд

«За нашими оцінками, починаючи з 2015 року домогосподарства інвестували в сонячні панелі близько € 560 млн (майже 18,8 млрд грн за сьогоднішнім курсом НБУ, – ред.). Це внесок у власну енергонезалежність і автономність, а також в розвиток масштабного українського ринку послуг та обладнання в «зеленій» енергетиці», – відзначив в. о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

За словами заступника голови Держенергоефективності Юрія Шафаренка, завдяки СЕС домогосподарства не тільки економлять на комунальних послугах, а й змінюють поведінку на енергоефективну. Адже вони розуміють, що кожен збережений, невикористаний кВт електроенергії дозволяє повертати вкладені інвестиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: