fbpx
Сьогодні
16:13 26 Жов 2020

Вибори в Україні загалом відбулися прозоро, але приватні медіа ангажовані, - ОБСЄ

Фото Reuters

Вибори в Україні 25 жовтня загалом відбулися прозоро та спокійно, з дотриманням усіх необхідних процедур.

Про це повідомила голова місії зі спостереження за виборами БДІПЛ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір під час онлайн пресконференції міжнародних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

«На обмеженій кількості виборчих дільниць, яку відвідували представники Бюро демократичних інститутів і прав людини, під час проведення виборів, ми спостерігали, що виборчий процес проходив загалом спокійно , в гарно організований та прозорий спосіб, все процедури було дотримано. Про це є загальні висновки нашої попередньої роботи», – сказала вона.

Очільниця місії також звернула увагу, що кандидати під час виборчої кампанії могли вільно провадити свою передвиборчу агітацію, але були зафіксовані окремі випадки зловживання своїми повноваженнями, а також поширені звинувачення у можливому підкупі голосів.

«Маємо зазначити, що приватні медіа також не змогли неупереджено та збалансовано висвітлювати події виборчого процесу та всю діяльність передвиборчої кампанії кандидатів і вони так само не змогли забезпечити неупереджений поінформований вибір для українського виборця», – додала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: