fbpx
Сьогодні
12:25 26 Жов 2020

В "ОПОРІ" кажуть, що проведення опитування президента в день виборів може бути оцінено як зловживання адмінресурсом

Фото facebook.com/E.Sarakhman

З точки зору міжнародних стандартів, проведене у день місцевих виборів в Україні опитування "5 запитань президента" можна трактувати як зловживання адміністративним ресурсом.

Про це заявила голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"За нашими оцінками, все-таки норми законодавства Виборчого кодексу щодо організації опитування "5 запитань президента" не були порушені, але вся підготовка до проведення цього опитування мала форму прихованої передвиборної агітації з боку президента… І також це має форму, з точки зору міжнародних стандартів, зловживання адміністративним ресурсом", – сказала Айвазовська на прес-конференції.

Вона наголосила, що президент має визначені функції, повноваження та обов'язки, і має дотримуватися Конституції, а не реалізовувати "певні політтехнологічні прийоми, які, ймовірно, були ефективні з точки зору мобілізації виборців цієї політичної партії ("Слуга народу"), але нанесли велику репутаційну шкоду безпосередньо ідеї народовладдя і довіри до соціології як такої".

Айвазовська нагадала, що йдеться, зокрема, про використання слоганів, висловлювань, які є ідентичними тим, які використовувала політична партія "Слуга народу" на зовнішній рекламі, інших агітаційних матеріалах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: