fbpx
Сьогодні
09:40 26 Жов 2020

Степанов заявив, що розробку української вакцини від коронавірусу можуть завершити за рік

Три етапи клінічних випробувань українського кандидата у вакцини від COVID-19 займуть близько року.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Нам потрібно пройти ще дуже великий шлях, щоб цей кандидат у вакцини став вакциною. Для цього треба пройти три фази клінічних досліджень. Зараз підбирають в Україні відповідне виробництво, де це може бути зроблено. Якщо очікування наші збудуться, і дійсно обраний виробник і обраний шлях ми пройдемо нормально, то вже десь… за рік, ми можемо отримати оригінальну українську вакцину від COVID-19", – розповів Степанов.

Він зауважив, що попри те, що у розробці вакцини беруть участь американські компанії, кандидат на вакцину – саме український.

Також Степанов зазначив, що попередні дослідження кандидата у вакцини проводилися у лабораторіях Туреччини та США, оскільки в Україні лише відновлюються лабораторії такого типу захисту.

Як повідомлялося, раніше розробники представили результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини Володимиру Зеленському.

Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини. Зазначалося, що цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу.

При цьому Зеленський зазначив, що не може говорити на сьогодні про терміни появи такої вакцини. Якщо у когось вакцина від COVID-19 з'явиться раніше, Україна її закуповуватиме.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: