Новини

Разумков заявив, що в разі перемоги на місцевих виборах депутати мають піти з Ради

Чинні народні депутати в разі їхнього обрання до органів місцевого самоврядування мають скласти представницький мандат у Верховній Раді.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав журналістам 25 жовтня під час брифінгу на виборчій дільниці.

«Якщо (частина народних депутатів) захоче покинути (роботу у ВР), то це їхнє право: вони можуть почати працювати в органах місцевого самоврядування. І я думаю, що це буде правильно: якщо вони сьогодні балотуються, люди за них віддають голоси (так само, як тоді, коли вони йшли до Верховної Ради), то треба змінювати місце роботи», – зазначив спікер.

Крім того, він вважає, що скорочення кількості народних депутатів із 450-ти до 300 не матиме суттєвого впливу на якість роботи парламенту.

«Моя позиція була й раніше, і зараз така: якщо буде зменшення до 300 народних депутатів, це істотно на якість роботи Верховної Ради не повпливає», – зазначив він.

Водночас він уточнив, якщо «це депутати-мажоритарники, то будуть перевибори на їхніх округах, як це було у Харкові, коли Кучер пішов на голову облдержадміністрації. А якщо ми говоримо про так званих списочників, то список просто піднімається вище – і наступний заходить, за чергою».

Свіжі дописи

  • Новини

Путін недооцінив волю українців до опору: австрійський генерал назвав головні помилки росії під час вторгнення в Україну

У Москві були впевнені, що спротив під час повномасштабного вторгнення росії в Україну буде таким… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Міноборони: забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч

Забезпечення одного військовослужбовця, не враховуючи зброю, обходиться державному бюджету в 30 тисяч доларів, або близько… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу.… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Набув чинності закон, який скасовує статус “‎обмежено придатний”: деталі

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК).… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Politico: Україна все більше зацікавлена в американських MQ-9 Reaper

Україна все більше зацікавлена в отриманні розвідувального безпілотника MQ-9 Reaper від Сполучених Штатів Америки, піднявши… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.