fbpx
Сьогодні
08:35 26 Жов 2020

Разумков заявив, що в разі перемоги на місцевих виборах депутати мають піти з Ради

Чинні народні депутати в разі їхнього обрання до органів місцевого самоврядування мають скласти представницький мандат у Верховній Раді.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав журналістам 25 жовтня під час брифінгу на виборчій дільниці.

«Якщо (частина народних депутатів) захоче покинути (роботу у ВР), то це їхнє право: вони можуть почати працювати в органах місцевого самоврядування. І я думаю, що це буде правильно: якщо вони сьогодні балотуються, люди за них віддають голоси (так само, як тоді, коли вони йшли до Верховної Ради), то треба змінювати місце роботи», – зазначив спікер.

Крім того, він вважає, що скорочення кількості народних депутатів із 450-ти до 300 не матиме суттєвого впливу на якість роботи парламенту.

«Моя позиція була й раніше, і зараз така: якщо буде зменшення до 300 народних депутатів, це істотно на якість роботи Верховної Ради не повпливає», – зазначив він.

Водночас він уточнив, якщо «це депутати-мажоритарники, то будуть перевибори на їхніх округах, як це було у Харкові, коли Кучер пішов на голову облдержадміністрації. А якщо ми говоримо про так званих списочників, то список просто піднімається вище – і наступний заходить, за чергою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: