fbpx
Сьогодні
17:58 26 Жов 2020

Дії НАБУ у справі "Роттердам+" знову визнали незаконними, – адвокатка

Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) знову вказали на незаконність дій у справі "Роттердам плюс".

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила адвокатка сторони захисту у справі "Роттердам плюс" Наталія Дригваль, коментуючи рішення Окружного адмінсуду Києва визнати недійсними дві довідки НАБУ про розрахунок збитку в справі "Роттердам плюс".

"Ми ініціювали подібний позов, оскільки було абсолютно очевидно, що орган судового розслідування отримав висновки експерта про заподіяння шкоди саме на підставі довідок, складених самими детективами, про наявність шкоди. Саме наявність подібних довідок щоразу використовувалася детективами для того, щоб призначити експертизу й провести власне розслідування, довести власну версію зі збитками", – заявила Дригваль.

За її словами, жодна експертна установа не підтверджувала наявність збитків.

"Тому у нас були всі законні підстави звернутися до суду з тим, щоб дії детектива, який по суті виступив експертом і дав власний розрахунок, дійшов до висновку про наявність шкоди, були визнані незаконними. Суд з нами погодився про те, що повноваження експерта не можуть передаватися фахівцю-детективу, по суті, органу обвинувачення, органу судового розслідування. Вони, по суті, підмінили функції експертів, надавши подібного роду довідки", – зазначила вона.

Як пояснила адвокатка, інформація про заподіяння шкоди міститься виключно в цих довідках, і ні в яких інших первинних документах.

"Ми змушені були в черговий раз вказати НАБУ на незаконність їхніх дій… Подібні довідки й дослідження лежать в основі проведення тих експертиз, що були замовлені стороною обвинувачення, де вони нібито отримали висновки про наявність шкоди… Звісно, це підриває й законність отримання висновку інших експертів про заподіяння збитку", – сказала Дригваль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: