fbpx
Сьогодні
15:27 25 Жов 2020

Як зросла кількість велосипедистів під час карантину у Києві: дослідження

У порівнянні з 2019 роком у вересні в Києві кількість велосипедистів у будній день збільшилася у 2,5 раза, а у вихідний — майже у два рази.

Про це йдеться у звіті громадської організації U-Cycle.

На 22 перехрестях столиці у будній день активісти нарахували 4569 велосипедистів, а у вихідні — 3675, тоді як у 2019 році їх було 1798 у будні дні та 1943 — у вихідні. Як йдеться у звіті U-Cycle, це рекорд за останні сім років в осінній сезон.

До того ж, там уперше підрахували кількість користувачів електросамокатів, моноколіс та сеґвеїв: 1152 у будній день та 665 — у вихідний.

Більшість велосипедистів їздили тротуаром, оскільки, як ідеться у звіті, «на дорогах відсутня велоінфраструктура». Найінтенсивніший рух зафіксували на Північному мосту, перехрестях вулиць Бальзака і Драйзера, мосту Патона та вулиць Бальзака і Сабурова.

85-90% велосипедистів для пересування містом надають перевагу звичайному одягу, і лише 10% одягнені у повне спортивне екіпірування. Також підрахунки засвідчили, що за останній рік на 6% збільшилася кількість жінок-велосипедисток.

Як зросла кількість велосипедистів під час карантину у Києві: дослідження

Як зросла кількість велосипедистів під час карантину у Києві: дослідження

Підрахунок велосипедистів проводився 9 та 19 вересня на 22-х перехрестях у Києві. Протягом двох годин активісти U-Cycle нарахувала у будній день 4569 велосипедистів та у вихідний – 3675. Такі показники є абсолютним рекордом за 7 років підрахунку у осінній сезон. Більше велосипедистів було тільки у квітні цього року під час жорсткого карантину – 5431 у будній день.

Крім того, вперше у Києві проведено підрахунок скільки людей користується легким персональним транспортом (електросамокати, моноколеса і т.д. ). У будній день зафіксовано 1152 користувачів, а у вихідний вдвічі менше – 665.

«Під час жорстокого карантину місто не скористалось моментом, щоб запровадити більше велоінфраструктури. Попри це у Києві суттєво зросла кількість людей, що обирають велосипеди або легкий персональний транспорт для пересування. Кількість хворих на коронавірус у Києві продовжує збільшуватися. Тому для уникнення скупчень людей у громадському транспорті влада має облаштувати тимчасові велосмуги за прикладом європейських міст», – наголошують експерти U-Cycle.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: