fbpx
Сьогодні
22:52 25 Жов 2020

Україна звинуватила Угорщину в агітації за угорську партію в день місцевих виборів

Міністерство закордонних справ України назвало «прямим втручанням» заклик очільника МЗС Угорщини Петера Сіярто в день проведення місцевих виборів в Україні до угорців Закарпаття голосувати за одну з партій.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

«МЗС України глибоко засмучене, що в такий спосіб офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України та завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми. Констатуємо ігнорування Будапештом неодноразових закликів Києва припинити нехтувати принципами верховенства права і добросусідських відносин та з повагою ставитися до законів України», — наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

Водночас у міністерстві запевнили, що громадяни України угорського походження є важливою і невід'ємною частиною українського суспільства, мають усі необхідні права та можливості для вільного обрання своїх представників до органів місцевого самоврядування.

«Неприйнятні підказки виборцям із Будапешту порушують законодавство України і не залишають українській стороні іншого вибору, як жорстко реагувати на такі кроки відповідно до усталеної міжнародної практики та законодавства України. Нагнітання угорською стороною емоцій та провокування громадян України не поважати Конституцію України та її закони приречені на провал», — резюмували в МЗС України.

При цьому, згідно з даними екзит-полу спільного проєкту студії Савіка Шустера та телеканалу «Україна 24», Демократична партія угорців України набрала лише 0,89%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: