fbpx
Сьогодні
11:16 24 Жов 2020

У НБУ назвали основні цілі на валютному ринку

Національний банк України має намір зберегти плаваюче курсоутворення на валютному ринку. У НБУ немає мети за курсом гривні до долара.

Про це на брифінгу сказав заступник глави НБУ Юрій Гелетій.

"Національний банк дотримується послідовної політики на валютному ринку. В Україні діє плаваюче курсоутворення. Курс може коливатися в обидві сторони і ніякого таргету (цілі, – ред.) НБУ зі свого боку не встановлює", – сказав він.

Гелетій нагадав, що НБУ не протидіє ринковими трендами і тільки згладжує надмірні коливання.

"Наприклад, у серпні, коли пропозиція валюти перевищувала попит, НБУ не протидіяв зміцненню гривні, а по можливості викуповував валюту. У свою чергу у вересні зріс попит перевищував пропозицію ми не вживали заходів на протидію ринкового тренду на ослаблення тренду", – додав він.

Гелетій зазначив, що в жовтні ситуація на ринку збалансувалася, і ринок переважно самостійно знаходить баланс попиту і пропозиції та участь НБУ на ринку мінімально".

"Наголошую: наш пріоритет – це збереження плаваючого курсоутворення. Незважаючи на те, що сталося несуттєве ослаблення гривні, ми забезпечуємо помірну інфляцію, яка, на відміну від курсу, є ключовим таргетом для НБУ", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: