fbpx
Сьогодні
19:57 24 Жов 2020

У Авакова розповіли про порушення у день тиші

У день тиші перед місцевими виборами в Україні в поліцію надійшли сотні повідомлень про порушення виборчого законодавства і незаконну агітацію.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іван Варченко.

"Остаточні підсумки підбиватимемо ввечері, після 23:59. Цієї миті можна говорити про більш ніж 700 повідомлень. В основному повідомлення стосуються незаконної агітації, залишків агітації. На жаль, у нас ситуація, коли не всі співробітники штабів, політики розуміють, що вигравати і програвати треба чесно", – повідомив він.

Варченко розповів, що зафіксовано фейкову агітаційну продукцію, "яка натякає на політичну партію, використовуючи кольори та політичні гасла партії".

"Це також є порушенням законодавства, зокрема ст. 52 КпАП. Покарання може бути до 5100 гривень. Діапазон штрафів дуже різний, починаючи від 17 грн за адміністративні порушення під час передвиборчої кампанії. Платять політики, платять члени їхніх команд, є сотні сплачених штрафів", – заявив він.

За словами радника голови МВС, на місцевих виборах загалом понад 140 тис. співробітників правоохоронної системи будуть залучені до охорони громадського порядку.

"31,5 тис. дільниць охоронятимуть близько 50 тис. поліцейських. Маршрути чергувань Нацгвардії, поліції будуть прив'язані до тих місць, де розташовані дільниці", – сказав Варченко.

Нагадаємо, Національна поліція відкрила 622 кримінальні провадження через порушення на місцевих виборах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: