fbpx
Сьогодні
17:10 24 Жов 2020

Тихановська відвідає Україну: нові подробиці

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська відвідає Україну, але її візит відкладається через епідемію коронавірусу й останні події в Білорусі.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" прессекретарка Тихановської Анна Красуліна.

"Поки що зустрічі в Україні не підтверджені, погіршується епідемічна ситуація, тому цілком ймовірно, що зустрінемося вже після завершення епідемії. Так що про зустрічі конкретно я вам сказати не можу", – сказала Красуліна.

Прессекретарка також зазначила, що в Білорусі зараз відбуваються "серйозні події, які вимагають присутності Світлани постійно в ефірі, тримати руку на пульсі".

"У нас на неділю оголошено народний ультиматум і з понеділка страйк. Тому зараз у нас насамперед самі події, а потім вже політичні зустрічі", – пояснила вона.

На запитання про те, що робитиме Тихановська, якщо люди не вийдуть на страйк, Красуліна відповіла:

"Що значить не вийдуть? Вони вже вийшли. Лукашенко вже хитається з боку в бік, і крісло під ним – так само. Він робить помилку за помилкою – вже сходив у СІЗО і КДБ, визнавши наявність політв'язнів, він частину з них вже відпустив, що для нього невластиво. Йому це вкрай важко робити. Крім того, на неділю хотіли зібрати багатотисячний мітинг прихильників Лукашенка, і не змогли цього зробити. По суті справи, він показав всій країні, що ніхто, навіть з регіонів, не поїхав на цей мітинг".

За її словами, зараз "відбувається остання делегітимізація Лукашенка".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: