fbpx
Сьогодні
15:28 24 Жов 2020

У Швейцарії можуть виплатити всім жителям по 7 тисяч євро просто так. Питання хочуть винести на референдум

Федеральна канцелярія Швейцарії опублікувала у своєму офіційному віснику ініціативу про виплату усім громадянам країни, зокрема і дітям, 7500 швейцарських франків (близько 7000 євро). Якщо її підтримає 100 тисяч людей, питання винесуть на референдум.

Як пише швейцарське агентство Watson, необхідну підтримку ініціатива має отримати до 22 квітня 2022 року. Якщо референдум все ж відбудеться, то гроші виплатять не пізніше, ніж через рік після ухвалення ініціативи.

З такою пропозицією виступили семеро жителів кантону Санкт-Галлен. На їхню думку, Національний банк Швейцарії повинен виплатити «вертолітні гроші», щоб знизити вартість національної валюти.

«Вертолітні гроші» — це один із методів, який використовує держава для сприяння соціально-економічному розвитку суспільства. Це можуть бути грошові виплати населенню, розподіл між громадянами доходів від видобутку ресурсів, експерименти з гарантованим доходом. Метод передбачає вільне їх між кінцевими споживачами.

Автори швейцарської ініціативи вважають, що для виплати необхідно надрукувати нові гроші, а запропоновану суму варто звільнити від податків.

Який прогноз? Варто пам'ятати, що у 2016 році більшість швейцарців на референдумі виступила проти того, щоб в країні ввели базовий дохід у розмірі 2500 франків на місяць, який би не залежав від того, чи працює людина.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: