fbpx
Сьогодні
11:35 24 Жов 2020

До школи без смартфонів: в Україні можуть заборонити використовувати гаджети під час уроків

Українським школярам планують заборонити під час уроків використовувати мобільні телефони та інші пристрої, які мають доступ до інтернету.

Про це йдеться у тексті законопроєкту №4226, який подав народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

У документі зазначається, що використання гаджетів хочуть заборонити всім «учасникам освітнього процесу», окрім учнів з особливими освітніми потребами. Однак, як виняток, гаджетами можуть дозволити користуватися з навчальною метою.

Така заборона потрібна для того, щоб навчити дітей обмежувати час, який вони потенційно витрачають на соцмережі та ігри, зазначає автор законопроєкту. Також, на думку Гончаренка, заборона зменшить випадки інтернет-булінгу та крадіжок у школах.

Згідно з документом, остаточне рішення, чи забороняти гаджети, будуть ухвалювати директори закладів освіти.

А як в інших країнах?

У 2018 році у Франції учням шкіл, ліцеїв, коледжів заборонили користуватися гаджетами та пристроями, які мають доступ до Інтернету, у шкільних приміщеннях, а також під час занять на свіжому повітрі. Винятками є учні з інвалідністю та випадки, пов'язані з освітньою метою.

У Великій Британії забороняють користуватися телефонами у школах лише найменшим учням через те, що в цьому віці вищий ризик набути інтернет-залежність. Наприклад, у Брайтонському мовному коледжі учням з 10 років телефони видають лише двічі на тиждень, а з 11 — чотири рази на тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: