fbpx
Сьогодні
22:58 23 Жов 2020

Єдине в Україні золотодобувне підприємство відновило роботу

На Закарпатті відновило роботу єдине в Україні золотодобувне підприємство.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

"У запуску роботи єдиного в Україні золотодобувного підприємства взяв участь голова Закарпатської ОДА Олексій Петров. Родовище золота із затвердженими запасами у селі Мужієво, дозволяє Україні мати статус золотовидобувної країни. Наразі тут працює збагачувальна фабрика Avellana Gold", – розповіли в ОДА, додавши, що Мужіївський золоторудник запрацював після 15 років простою.

Вказано, що на підприємстві спочатку перероблятимуть руди, які залишилися від видобутку золота за попередні роки роботи. Вони й досі зберігаються на території фабрики. "Проект має не стільки бізнесову, скільки екологічну складову. Головне, що ми позбавимося від небезпечних відвалів, яких практично 130 тис. тонн і які сьогодні створюють проблему екологічній системі регіону", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підприємство перероблятиме 500 тисяч тонн руди на рік та буде сплачувати понад 250 мільйонів гривень податків. "Металу з нашої продукції буде достатньо для виробництва 300 000 акумуляторів на рік та дозволить перекрити потребу країни в імпорті цинку", – повідомив гендиректор компанії Брайан Севедж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: