fbpx
Сьогодні
22:11 23 Жов 2020

В Австралії акули вперше за 80 років за рік вбили 7 людей. Екологи звинувачують зміни клімату

В Австралії цього року зафіксували рекордний показник летальних нападів акул на людей. Уперше за 80 років акули вбили 7 людей.

Акули атакували людей біля узбережжя Сіднея, штатів Квінсленд і Новий Південний Уельс, де зазвичай таких інцидентів не трапляється, повідомляє CNN.

При цьому в 2019 році в Австралії взагалі не було жодного смертельного випадку. За останні 50 років у середньому від акул гинула одна людина за рік. Показник у 7 трупів востаннє спостерігали в 1934 році.

Екологи та вчені Австралійського товариства захисту природи «Таронга» кажуть, що причиною стали зміни клімату. Води океану нагріваються, що призводить до руйнування екосистеми. Акули змушені вирушати по здобич на нові місця, які часто виявляються близькими до берегів і пляжів.

Присутність людей робить акул агресивними, і вони все частіше нападають. Екологи кажуть, що атакують переважно «переселенці». Нуковці зазначають, що біля берегів Сіднея давно не бачили тигрових акул, які живуть на півночі. Тепер же вони рухаються на південь.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: