fbpx
Сьогодні
09:09 23 Жов 2020

Урядова комісія встановила причини авіакатастрофи на Харківщині: в чому проблема

Урядова комісія встановила причини катастрофи літака Ан-26, який розбився під Харковом 25 вересня.

Про це розповів голова комісії, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами Уруського, 22 жовтня комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Його оприлюднять на засіданні уряду 28 жовтня.

«Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія», – заявив віцепрем'єр.

Серед причин катастрофи – помилки пілотів і технічна несправність літака, зокрема, відмова системи ГРТ-24 (граничного регулювання температури).

За його словами, через технічну несправність на борту сталася позаштатна ситуація, але вона не мала призвести до катастрофи. Комісія встановила, що під час багатьох польотів були порушення як з боку екіпажу, так і з боку керівників польотів.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебував на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання з Віталієм Вільховим. 30 вересня його поховали на Львівщині.

Для ідентифікації решти загиблих була призначена ДНК-експертиза.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: