fbpx
Сьогодні
16:13 23 Жов 2020

Уруський пояснив, які холдинги створять з підприємств "Укроборонпрому"

фото: Укрінформ

Понад 60 підприємств з 137, що входять до системи Укроборонпрому, будуть корпоратизовані.

Про це сказав на пресконференції в Укрінформі віцепрем'єр-міністр – міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Понад 60 підприємств складуть майбутнє обличчя оборонно-промислового комплексу України, всі вони будуть корпоратизовані. Перетворені з державних і казенних підприємств у приватні і акціонерні товариства», – сказав він.

Після цього планується утворити 6 холдингових компаній за напрямками: бронетанкова техніка, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси, авіаремонтні системи. Ці шість холдингових компаній увійдуть до складу державної холдингової компанії з попередньою назвою «Оборонні системи України».

Три інші холдингові компанії – «Антонов», авіадвигунобудування і ракетно-технічний центр «Південний» – увійдуть до складу другої державної холдингової компанії «Аерокосмічні системи України».

За словами Уруського, таким чином у результаті буде створено дві державні холдингові компанії – одна у складі шести, інша – трьох холдингових компаній. У них буде впроваджена корпоративна система управління. Тобто і в одній, і в другій холдинговій компаніях буде незалежна наглядова рада .

«Сто відсотків акцій поки залишатиметься у державі, управляти цими акціями будуть державні холдингові кампанії», – уточнив віцепрем'єр.

Він також повідомив, що 21 підприємство, яке входило до системи Укроборонпрому, наразі перебуває на окупованій території. «Але вони знаходяться у полі нашої уваги, і після звільнення територій будемо вирішувати питання що з ними робити", – сказав Уруський.

За його словами, 19 збиткових підприємств будуть передані до Фонду державного майна.

«Є і підприємства, які не мають замовлень, але мають серйозні активи. Такі підприємства треба продати, а гроші спрямувати в оборонний фонд», – сказав Уруський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: