fbpx
Сьогодні
12:07 23 Жов 2020

Справа Марківа: на суд в Мілані прийшла його мати і Аваков, сьогодні четверте слухання по апеляції

фото: МВС

На суд в Мілані підтримати бійця НГУ Віталія Марківа, засудженого до 24 років позбавлення волі, прийшли мати нацгвардійця Оксана Максимчук і глава МВС Арсен Аваков.

Про це інформує пресслужба МВС.

«Саме зараз в Італійському апеляційному суді захист Віталія Марківа готується до виступу. Це вже четверте слухання по апеляційній справі українського гвардійця",- йдеться у повідомленні.

марків в суді

Зокрема, міністр заявив, що захист надасть переконливі аргументи невинуватості Марківа, і що ця справа – черговий прояв російської гібридної війни.

"Ми очікуємо, що докази захисту будуть переконливі. Аргументи, які ми представили суду, запевнять у тому, що наш солдат не винен. Я розраховую на те, що це засідання, яке сьогодні відбудеться, буде доленосним, і за рішенням суду вже скоро ми побачимо Віталія в Києві", – підкреслив Аваков.

Глава МВС також наголосив, що з боку Національної Федерації Італійської преси з'явилася заява про погрози з України адвокату сім'ї загиблого фотокореспондента Андреа Роккеллі Алессандрі Баллеріні.

"Ці погрози з'явилися в переддень засідання суду, а звернення про них прозвучало публічно до всіх вищих органів італійського правосуддя, за винятком прокуратури, до якої б мала подати заяву потерпіла. Це лише ще одна складова гібридної атаки на Віталія та на справу, яка розглядається сьогодні у суді. Треба говорити по суті, Віталій не винен, він жертва гібридної війни Росії!", – уточнив він.

У МВС також зазначили, що, незважаючи на дощ та карантинні обмеження, до будівлі суду прийшло багато українців, щоб підтримати Марківа.

Також у відомстві повідомили, що на засіданні сторона захисту пред'явить суду присяжних факти, які свідчать про непричетність нацгвардійця до загибелі Роккеллі.

Зокрема, адвокати Марківа наполягають на долученні до доказової бази суду експертиз, зроблених українськими експертами, які показують, що нацгвардієць був на відстані 1700 метрів за деревами та кущами і не міг навіть бачити Роккеллі та його супутників, і тим паче – стріляти на ураження з автомата Калашникова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: