fbpx
Сьогодні
13:27 23 Жов 2020

Спостерігачі на спеціальних виборчих дільницях мають здати ПЛР-тест, - глава МОЗ

Спостерігачі, члени комісій на спеціальних виборчих дільницях, зокрема в медзакладах і слідчих ізоляторах, мають здати ПЛР-тест.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"У спеціальних виборчих дільницях, створених у стаціонарах медзакладів, установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським та іншим особам, що забезпечують виборчий процес, перебувають у приміщенні виборчої комісії, приміщенні для голосування, рекомендовано не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти ПЛР-тестування", – сказав він.

Як повідомлялося, перед початком роботи голова окружної комісії зобов'язаний визначити відповідальну особу, яка перед входом виборців до приміщення здійснюватиме опитування про наявність у них симптомів. Це стосується і членів комісії. Будь-яка людина з температурою вище ніж 37,2 градуса зобов'язана покинути приміщення і звернутися до лікаря.

Під час підготовки до місцевих виборів в Україні забороняються масові заходи в закритих приміщеннях. Йдеться про відвідування територій виборчих комісій. Біля входу до приміщення голосування має бути розмітка для дотримання дистанції. Також необхідно забезпечити окремий вхід і вихід.

Біля одного столу, де видають бюлетені, має бути не більш як три людини.

Якщо людина хворіє на COVID-19, вона має звернутися до територіальної виборчої комісії до 20:00 останньої п'ятниці перед днем голосування і залишити заяву про бажання проголосувати вдома або в медзакладі у зв'язку коронавірусною хворобою. У день голосування комісія приїде з усіма засобами індивідуального захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: