fbpx
Сьогодні
19:57 23 Жов 2020

Підтримка України з боку США залежить від демократії та боротьби з корупцією, - Фукуяма

Підтримка України Cполученими Штатами Америки не самоочевидна і залежить від розвитку демократії та боротьби з корупцією.

Таку думку висловив професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма на спеціальному Київському безпековому форумі, повідомляє Укрінформ.

«Україні не варто сприймати підтримку США як щось самоочевидне, навіть під керівництвом нової адміністрації (президента США – ред.). Ця підтримка великою мірою залежить від того, чи продовжиться розвиток українських демократичних інституцій і чи країна досягне прогресу в боротьбі з корупцією. Американські платники податків не захочуть, аби їхні долари спрямовувалися до країни, де державні ресурси зникають у кишенях чиновників», – наголосив Фукуяма.

За його словами, результати виборів президента США, які відбудуться у листопаді, матимуть важливе значення і для України.

«Вибори 3 листопада матимуть виняткове значення. Президент Трамп ясно висловив свою прихильність до авторитарного режиму Путіна на противагу демократичній Україні. Досі він не зміг дієво продемонструвати свої преференції, зокрема знявши санкції з Росії. Але це може змінитися, якщо його переоберуть. За президентства Байдена підтримка України з боку США буде відновлена», – сказав політолог.

Професор вказав також на те, що США сьогодні потерпають від руйнівної політичної поляризації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: