fbpx
Сьогодні
16:57 23 Жов 2020

Опитування Зеленського обійдеться щонайбільше у 103 млн грн, - "ОПОРА"

Фото: Рубрика

На організацію та роботу волонтерів для проведення опитування з ініціативи президента України Володимира Зеленського партії "Слуга народу" необхідно витратити 75 млн грн, а максимальна сума витрат може становити 103 млн грн

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Не так давно, і ми включили цю інформацію до свого звіту, ми отримали первинну інформацію, зокрема від компаній, які проводять рекрутинг людей для організації цього соціологічного опитування. Планується забезпечити всі виборчі дільниці, і біля входу до них проводити опитування громадян за п'ятьма запитаннями від президента. Загальна кількість витрат, за нашими даними, які надходили безпосередньо від організаторів цього процесу, становить приблизно 75 млн грн, якщо говорити безпосередньо про "польову" частину – виключно про витрати на роботу та організацію роботи волонтерів на вході до виборчих дільниць", – сказала Айвазовська на прес-конференції у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначають в організації, сума в 75 млн грн на проведення президентського опитування не є остаточною.

"Із ними (волонтерами – ред.) планується укладати цивільно-правові угоди підряду. Вартість компенсації, яка виходитиме на руки, становить майже 1200 грн. Йдеться про цивільно-правові угоди, до них потрібно додати ще 40% податкових зборів різного типу, які потрібно сплатити до бюджету. Відповідно максимальна кількість витрат орієнтовно становить 103 млн грн, якщо ми говоримо про суму, з якої ще будуть сплачені податки, а також компенсовано 40 грн координаторам за кожну додатково приведену людину", – говорить голова правління "ОПОРИ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: