fbpx
Сьогодні
14:33 23 Жов 2020

ОАСК дозволив Зеленському проводити опитування

Фото: ОПУ

Окружний адміністративний суд Києва визнав необґрунтованим позов жителя Івано-Франківської області про визнання протиправним оголошення Володимира Зеленського про проведення опитування 25 жовтня на виборчих дільницях і відмовився задовольнити цей позов.

Як повідомила прес-служба ОАСК, суд відкрив провадження у справі і призначив його до розгляд у порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні 23 жовтня о 8:00.

У зв'язку з тим, що сторони, які були належним чином повідомлені, не прибули на судове засідання, суд продовжив розгляд справи у письмовому провадженні.

"У рішенні суду йдеться, що обов'язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду. Оголошення будь-яким суб'єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, яка порушує право позивача. Виходячи з меж заявлених вимог та аналізу положень чинного законодавства суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим та недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачу у його задоволенні", – інформує прес-служба.

Рішення набуває чинності відповідно до ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: