fbpx
Сьогодні
15:44 23 Жов 2020

На Банковій відбулося засідання Ради соцрозвитку регіонів: говорили про реформу соцзахисту під час децентралізації

фото: Офіс президента

Під головуванням заступника керівника Офісу президента Юлії Соколовської відбулося перше засідання Ради соціального розвитку регіонів при президенті.

Рада є спеціально створеним координаційним майданчиком, який дає змогу синхронізувати діяльність та узгоджувати напрямки при формуванні й реалізації соціальної політики між центральними органами виконавчої влади та місцевою владою, передає Офіс президента.

У засіданні взяли участь члени Ради: заступники голів ключових для соцсфери міністерств, голова комітету соціальної політики Верховної Ради, керівники підрозділів Офісу Президента. У режимі відеоконференції до зустрічі долучилися профільні заступники голів ОДА та КМДА.

Темою обговорення була реформа соціального захисту та захисту прав дітей у процесі децентралізації в країні.

Учасники засідання відзначили, що результатом децентралізації має стати наближеність соціальної підтримки та соціального захисту до людей. Планується, що всі звернення із соціальних питань прийматимуть представники громади та у цифровому форматі передаватимуть для ухвалення рішень до відповідних органів виконавчої влади.

Як наголосив заступник міністра розвитку громад В'ячеслав Негода, у кожній ОТГ має бути створений центр надання адміністративних послуг.

Заступник міністра соцполітики додав, що з 1 січня 2021 року підключення до цифрової платформи «Соціальна громада» буде для органів місцевого самоврядування безкоштовним. За його словами, звернутися по соціальну підтримку можна буде також за допомогою зручних інтернет-сервісів.

Усі учасники засідання акцентували увагу на важливості забезпечення повноцінного функціонування органів соціального захисту на місцевому рівні в процесі трансформації та укрупнення районів.

Зокрема, під час засідання обговорювалося питання виплати зарплатні на рівні районних держадміністрацій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: