fbpx
Сьогодні
15:08 23 Жов 2020

Страшний-страшний Китайський Привіт: київський ресторан прикрасили сміттям

English version here

Напередодні Хеловіна, який у світі святкують 31 жовтня, всі ресторани, кафе і магазини прикрашають страшним декором – примарами, монстрами, відьмами та іншою нежиттю.

Міша та Даша Кацуріни, київські ресторатори і засновники Китайського, В'єтнамського і Тайського привітів пішли далі, і прикрасили ресторан … сміттям.

Страшний-страшний Китайський Привіт: київський ресторан прикрасили сміттям

Замість звичного декору ресторатори вирішили прикрасити фасад Китайського привіту використаним пластиком і сміттєвими пакетами. Інтер'єр, в свою чергу, задекорували вживаними м'якими іграшками, які після свята отримають нове життя і відправляться до підопічних дитячих будинків.

Страшний-страшний Китайський Привіт: київський ресторан прикрасили сміттям

Виявилося, що на всі свята ресторани і магазини витрачають сотні і сотні тисяч гривень на безглуздий декор, який за тиждень все одно відправиться у смітник.

Страшний-страшний Китайський Привіт: київський ресторан прикрасили сміттям

За офіційними даними Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів в Україні щорічно утворюється близько 11 мільйонів тонн твердих побутових відходів, а це 250-300 кг на людину в рік. Всього 3% з них перероблюють, трохи менше 3% спалюють, і менше 1% компостують. Все інше (а це 93% відходів!) вивозиться на сміттєзвалища. Ми ж не хочемо додати сюди ще пару тонн?

Цього разу весь декор з Китайського привіту потрапить на вторинну переробку, адже цей пластик вже був у вжитку, а після Хеловіна відправиться на станцію NOWASTE UKRAINE.

"Бачили коли-небудь ресторани, прикрашені сміттям? Ось і я не бачив.

Ми вирішили, що примари і скелети – це не страшно, а пластик в океані – страшно. Підло скориставшись святом, ми вирішили нагадати один одному про реально погані явища, що оточують нас кожен день. І нагадати, що в міру своїх можливостей кожен з нас може на них впливати", – каже Міша.

Також, на честь Хеловіна в ресторані гостям пропонують традиційні листівки з нетрадиційним посланням: пам'ятати про те, що дійсно страшно, наприклад, голод, насилля і забруднення планети. Бу!

Проект створений в колаборації з декоратором Анною Бахонько, ілюстратором Ольгою Льовиною ​та NOWASTE UKRAINE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: