fbpx
Сьогодні
09:47 22 Жов 2020

Уряд створив робочу групу для координації переговорів з МВФ

Фото ukrinform.ua

Кабмін на засіданні 21 жовтня прийняв постанову, якою створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Відповідна міжвідомча робоча група – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів, який утворений з метою виконання зобов'язань української сторони в рамках програми "Стенд-бай".

Головою міжвідомчої робочої групи стане Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца", – йдеться у повідомленні.

Також до складу групи зі сторони Мінфіну увійдуть заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладені обов'язки заступника голови групи, радник міністра фінансів Юлія Пашко, а також начальник відділу співробітництва з МВФ Управління міжнародного співробітництва міністерства фінансів Дмитро Манцуров – секретар робочої групи.

Також до складу групи входять: міністр юстиції Денис Малюська, перший заступник міністра економіки Юлія Свириденко, заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов, заступник голови НБУ Юрій Гелетій, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, радник прем'єр-міністра Наталія Бойко.

У Мінфіні додали, що до кінця 2020 року Україна розраховує отримати 700 мільйонів доларів США в рамках чинної програми "Стенд-бай".

"За сучасних реалій поширення світом COVID-19 та її негативного впливу на світову економіку та економіку України єдиним реальним заходом на сьогодні для підтримки макроекономічної та фінансової стабільності в країні є залучення фінансування із зовнішніх джерел, що, в свою чергу, передбачає налагодження співробітництва із зовнішніми партнерами та агенціями", – йдеться у пояснювальній записці до рішення уряду.

"Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми "Стенд-бай". Відповідно до графіку, в червні було затверджено плани по скороченню NPL державних банків. Також в червні було спрощено процедуру зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми прийняли необхідне законодавство для роботи ДПС та Держмитслужби в якості єдиної юридичної особи.

НКРЕКП було прийнято рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи", – заявив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: