fbpx
Сьогодні
16:45 22 Жов 2020

У "Слузі народу" сказали, за яких умов Зеленський може розпустити Раду

Голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики та початковий ідеолог партії «Слуга народу» Микита Потураєв допускає, що Володимир Зеленський може опинитися перед вибором щодо розпуску Верховної Ради.

Таку думку політик висловив в інтерв'ю LB.ua.

«У медіа вже заговорили про можливий примус до коаліції з групою «За майбутнє» Ігоря Валерійовича (Коломойського, – ред.). Можливо, що і «Батьківщина» неофіційно була б у такій коаліції чи голосувала б разом з нею. Але є одне хороше запитання. А чи згодні всі на таку коаліцію? Чи буду я особисто в коаліції з групою «За майбутнє»? Я от не впевнений… І я не один такий. Якщо подібні пропозиції таки «прилетять» у Раду, подивимося, скільки взагалі людей у фракції це підтримає», – заявив Потураєв.

Водночас він нагадав, що «група Коломойського» об'єднує близько 40-45 народних депутатів. При цьому, за даними Верховної Ради, до складу фракції партії «Слуга народу» на сьогодні входить 246 парламентарів, а зі слів Потураєва, політсила має «загалом 245 «штиків». Відтак, він підкреслює, що в разі від'єднання 45 представників «групи Коломойського» в монобільшості залишиться 200 членів, а тому «в такій ситуації потрібна коаліція».

«Якщо не «За майбутнє» і «Батьківщина», то «ЄС» і «Голос»? Вибір невеликий. Але така ситуація складна для президента. З точки зору виборів. Тому він буде обирати. Чи розпуск парламенту… А чому ні? Якщо президент опиняється в ситуації, коли він розуміє, що не може зробити вибір з певних причин, то що йому лишається робити? Тоді розпуск», – не виключає нардеп.

Разом з тим Потураєв допустив, що відставка уряду Дениса Шмигаля запустить конституційний процес розпуску парламенту і дострокових виборів народних депутатів.

«Думаю, за це без проблем проголосують усі інші фракції, та і в нашій охочі знову «сісти на схеми» знайдуться. Запуск 60 днів для формування коаліції та нового Кабміну. Відсутність уряду, далі – розпуск», – уточнив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: